Wat drijft ons?

Solar Experts

Sinds 2009 is novasole actief in de markt voor zonnestroom. Gepassioneerd en toegewijd. Niet voor het snelle geld, maar gefocust op het toevoegen van waarde. Destijds vanaf scratch begonnen en alles altijd zelf, al lerende door zelf zonnepanelen te verkopen en te installeren, opgebouwd. Sinds twee jaar zijn wij onze inhouse ontwikkelde software apart aan het vermarkten, omdat wij zien dat de energietransitie te langzaam gaat. Door onze expertise en ervaring te delen geloven wij dat wij samen een grotere impact kunnen maken.

Wij zijn de plek waar solar en IT samenkomt.

Roel Pronk

Operationeel, oprichter en eigenaar

Menno Zonderland

Product owner, oprichter en eigenaar

Mike Vollebregt

Developer

Erik Messemaker

Business Developer

Maarten van den Hoven

Lead Developer

Yvan Bibollet-Ruche

Developer

Dennis van Oosten

Developer

Wael Alghazouli

Stagiair

Mutlu Bakir

Stagiair

Missie

Onze wereld is nog te afhankelijk van traditionele en schadelijke energie bronnen, terwijl dat niet meer nodig is. De afgelopen jaren wordt ons steeds duidelijker dat dit geen goede invloed heeft op onze leefomgeving en de volgende generaties. De alternatieve technieken zijn aanwezig, we moeten alleen de omslag nog maken. novasole heeft zich daarom ten doel gesteld om eenvoudig te bedienen software te ontwikkelen, die snel een betrouwbaar antwoord geeft op de belangrijkste vragen die alle stakeholders weerhoudt om de transitie naar de nieuwe energiewereld te maken.

Visie

Wij geloven in een toekomst waarbij energie opwekking, opslag en gebruik gedecentraliseerd is. Iedereen zal zo in staat zijn om in haar eigen energiebehoefte te kunnen voorzien. Gelijkstroom zien wij als de belangrijke motor achter deze transitie. De stroom die met zonnepanelen wordt opgewekt is pure gelijkstroom. Alle vermogenselektronica als elekrtischie auto’s, mobiele telefoons, laptops, flatscreens. etc. draaien allen op gelijkstroom. Zelfs overzeese kabelverbindingen zijn tegenwoordig allemaal gelijkstroom. Kortom, het tijdperk van (warmte)omzettingsverliezen in adapters of andere converters nadert zijn einde. En daarmee komt er ook een einde aan het wisselspanningstijdperk van Tesla en haalt Edison alsnog zijn gelijk.