Onze stagiairs aan het woord

Lees hier de ervaringen van onze (oud-)stagiairs Mohamed, Lorena en Yvan. Geïnteresseerd in een stageplek?

Neem dan nu contact op met Roel Pronk! roel@novasole.nl

 

“Ik leerde niet alleen over softwareontwikkeling, maar ook hoe een hecht team de productiviteit verhoogt.”

Als stagiair software developer liep ik stage bij het development team van dit bedrijf. Tijdens mijn stageperiode van zes maanden, werkte ik aan een uitdagende opdracht gericht op de migratie van een verouderd softwaresysteem.

Mijn werkzaamheden omvatten onder meer het ontwikkelen en implementeren van nieuwe software en het testen en documenteren van de resultaten. Het was een geweldige kans om mijn vaardigheden op het gebied van software development verder te ontwikkelen en te groeien als professional.

Wat me het meest is bijgebleven van mijn stageperiode is de teamcultuur. Ongeacht of we vanuit kantoor werkten of vanuit huis, we werkten samen aan uitdagende projecten en stimuleerden elkaar om het beste uit onszelf te halen.

Als student HBO-ICT Differentiatie Software Engineer aan de Haagse Hogeschool, heb ik veel geleerd tijdens mijn stageperiode en ben ik dankbaar voor de ervaringen die ik heb opgedaan. Ik kijk ernaar uit om mijn carrière als
software developer voort te zetten en deze ervaring toe te passen in de praktijk.

                   Stagiair .NET Software Engineer, Mohamed Alwash

“De vrijheid, uitdagingen en verantwoordelijkheden tijdens diverse projecten maakten mijn stageperiode zeer waardevol”

Als marketing stagiair bij Novasole heb ik een ontzettend leerzame stage en ben ik verantwoordelijk voor de verschillende marketingactiviteiten. Tijdens mijn stageperiode, van februari tot en met juni 2023, heb ik gewerkt aan verschillende en veelzijdige projecten zoals het helpen met de voorbereiding van een beursdeelname, content creatie, het creëren van landingspagina’s en het schrijven van verschillende teksten.

Naast goede begeleiding krijg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheden, wat mij helpt om te groeien en te ontwikkelen als professional. Het team is jong, gedreven en de sfeer open en informeel. Wat deze stage voor mij zo waardevol maakt is de flexibiliteit en ruimte die ik krijg om mijn eigen input te geven. Zo kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten wat mijn betrokkenheid verhoogd.

Gedurende mijn opleiding European Studies aan de Haagse Hogeschool heb ik veel theoretische kennis opgedaan, die ik nu kan gebruiken in de praktijk. Ik heb ontzettend veel geleerd en guess what? Na mijn stage blijf ik bij Novasole als marketing medewerker!

                 Stagiair Marketing, Lorena Richardson 

 

“Een geweldig bedrijf om in te groeien. Als professional én als persoon.”

Mijn stage bij Novasole startte in 2018, tijdens het derde jaar van de studie HBO-ICT aan de Haagse Hogeschool. Toen ik begon was Quickr, de software die Novasole voor zonnepanelen professionals ontwikkelt nog maar net ontwikkeld. Naast mij was er nog één andere stagiair, maar verder waren er nog geen vaste medewerkers. Menno, één van de oprichters van het bedrijf, programmeerde destijds ook nog zelf.

Mijn stageopdracht erop gericht om oude code die in C basic stond over te zetten naar C#. Ik heb hier zes maanden hard aan gewerkt. Het samenwerken met Menno was een leerzame ervaring voor mij omdat hij veel ervaring heeft op het gebied van softwareontwikkeling. Menno was altijd bereid om feedback te geven en mij te helpen met het oplossen van problemen tijdens het programmeren. Mijn stage, juist in deze fase van het bedrijf, heeft mij helpen inzien hoe je een bedrijf vanaf de grond opbouwt en hoe je visie vertaalt naar resultaten.

Na het afstuderen ben ik full time aan de slag gegaan bij Novasole. Inmiddels is het team verder gegroeid naar vijf programmeurs en drie stagiairs en blijft het team groeien. De sfeer zit er goed in. Een informele sfeer wel te verstaan, waar er altijd iemand is die je verder kan helpen. Al met al kijk ik terug op een hele fijne stageperiode en
heeft Novasole bijgedragen aan mijn persoonlijke en professional ontwikkeling.

                       (Oud-)stagiair .NET Software Engineer, Yvan Bibollet-Ruche