Novasole heeft een nieuwe huisstijl

Na maanden van voorbereiding presenteren we met trots de nieuwe huisstijl van Novasole! We creëerden een look die nog beter past bij onze merkpersoonlijkheid, innovatieve visie en slimme software voor de solar-industrie.

De ‘geslepen edelsteen’ staat symbool voor de plek die Novasole inneemt tussen de ruimte en het aardoppervlak. Enerzijds fysiek: voor de energie en de dynamiek van licht.

Figuurlijk ook voor onze scherpe visie op hoe slim gebruik van data het werk van mensen beter, sneller en makkelijker kan maken.

In de steen herkent u ook elementen van een kompas. De juiste oriëntatie is een belangrijk gegeven in de wereld van zon, data en energie.

U ziet een neerwaartse pijl; een aanduiding van de manier waarop de gebouwen door ons in kaart zijn gebracht. Maar ook de geometrische vormen en lijnen die kenmerkend zijn voor de richtinggevende kracht van Quickr: meten is weten!

De huisstijl kent het full bleed logo en de draadmodel-versie van het logo. Het lijnenspel daarvan zetten we in als grafisch spel in vormgeving. Verwijzend naar elementen als perspectief, diepte, kadering en ruimtelijke gelaagdheid.

Bovendien verrijkten we het kleurenpalet: combinaties met Dark Chocolate en Flame Orange stralen kracht en energie uit. Ze symboliseren de elementen zon en aarde en zorgen voor levendig contrast met het vertrouwde Novasole blauw.

De nieuwe stijl is vanaf nu basis voor alle nieuwe communicatie. Tot snel!