Uit welke onderdelen bestaan de ‘Campagnegegevens’ van een Campagne?

Bij de Campagnegegevens kunt u de naam en de status van de Campagne aangeven. Zet u de status op Inactief dan zijn de Applicaties van deze campagnes niet meer te gebruiken. Verder treft u hier de mogelijkheid om een tweetal API Keys op te voeren, een standaard klimaat gegevensbron en oriëntatie op platte daken te selecteren.

KvK API Key

Deze KvK API Key is vereist als u in de (Bulk) Scan App bij het opgevoerde adres de bedrijfsnaam en de organisatievorm uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) opgehaald wilt hebben. Bijvoorbeeld om met deze gegevens het contactformulier automatisch en vooral al in te vullen. Of om de aanhef in de quick scans geautomatiseerd en formeel juist te hebben.

Google API Key

De Google API Key is vereist als u bij de opgezochte bedrijfsnamen ook de telefoonnummers gevoegd wilt hebben. Zo kunt u met de Bulk Scan App naast de bulk quick scans eenvoudig en geautomatiseerd bellijsten creëren.

Klimaatgegevensbron

Hier heeft u de keuze uit een tweetal opties: PVGIS Classic en PVGIS ClimateSAFs. De Classic gegevensbron bestaat uit data verzameld met grondstations, de ClimateSAFs bevat deze data ook maar dan gecombineerd met satelliet data. Het nadeel van de Classic variant is dat deze erg conservatief is omdat deze vrij gedateerd is en geen rekening houdt met reflectie. We hebben goede ervaringen met het gebruik van ClimateSAFs.

Default oriëntatie platte daken

Ook hier heeft u de keuze uit een tweetal opties. Uitlijnen op zuid en uitlijnen op langste dakrand. Bij de eerste optie worden panelen op platte daken naar het Zuiden gericht. Bij de tweede optie wordt er gekeken welke zijde van het dakvlak de langste is en daar worden de panelen dan met de zijkant op uitgelijnd.

Wat wordt er bedoeld met de ‘Pakketten’?

Een pakket is een combinatie van een zonnepaneel en een montagemateriaal. Het definiëren van tenminste één pakket is verplicht. De keuze van een specifiek montagemateriaal bij een zonnepaneel is echter niet verplicht. Indien er geen montagemateriaal met eenzelfde pakket als het zonnepaneel in het Assortiment aanwezig is, dan selecteert Quickr zelf het goedkoopste platte of schuine dak montagemateriaal met het pakket N.A. Daarnaast kunnen er meerdere zonnepanelen aan hetzelfde pakket gekoppeld worden. Quickr selecteert in dat geval van het gekozen pakket zelf het goedkoopste zonnepaneel. Selecteer de om een nieuw pakket aan te maken. Als u een pakket wilt verwijderen selecteert u de .

Positie

Hiermee bepaalt u de rangschikking van de pakketten in de Applicaties. Positie 0 is de eerste in de rij. Met de knop omlaag en de knop omhoog wijzigt u de positie eenvoudig met een muisklik.

Naam

De naam van het pakket kunt u hier aanpassen. Gebruik de quick edit om het invoerveld zichtbaar te maken. Bevestig uw wijziging door op de en op Opslaan te klikken. Gebruik het om uw actie te annuleren.

Kleur

De kleur van de zonnepanelen in het legplan kunt u hier aanpassen. Gebruik de quick edit om het invoerveld zichtbaar te maken. Vul daarna de hexadecimale kleurcode in of selecteer en kleur uit kleurenspectrum door op de te klikken.

Inclusief omvormer selectie

Wanneer u de keuze van een pakket wilt opsplitsen in een keuze van een zonnepaneel gevolgd door de keuze van een omvormer, vink dan deze keuze aan. U hoeft geen extra handelingen te verrichten. Quickr zoekt bij ieder paneel welke omvormer-relaties er aanwezig zijn en geeft de opties als keuzelijst terug.