Diensten voert u op als u deze gespecificeerd wilt zien in de opbouw van de kosten van een zonnestroomsysteem. Denkt u hierbij aan diensten als de installatie en / of (hoogte)transport van de zonnepanelen. Maar Diensten worden veelal ook gebruikt om de prijsstaffels van uw systemen eenvoudig mee op te kunnen voeren.

Hoe voeg ik een nieuwe dienst toe aan het Assortiment?

Nadat u de titel van het Diensten tabblad geselecteerd heeft, klikt u op de Toevoegen knop naast de titel van het Assortiment om een nieuwe dienst toe te voegen. Maak een keuze uit de lijst van beschikbare Categorieën. Geef de dienst de naam van de uitvoerder en voeg een eerste item toe aan de prijsstaffel van de dienst. Maar voordat u dat doet, leest u onderstaand vooral eerst wat de verschillende onderdelen betekenen en welke opties u heeft.

Wat kunt u met het ‘Dienst’ en ‘Werkgebied’?

Wilt u een prijsstaffel aan een bepaald profiel koppelen, zodat de leads vanuit de Scan App automatisch aan dit profiel worden gekoppeld? Dan kunt u hier uit de keuzelijst onder de Dienst kop het gewenste profiel selecteren. Als u daarnaast de prijsstaffel alleen van toepassing wilt laten zijn in een afgebakend Werkgebied, dan kunt u hier één of meer postcodegebieden toevoegen aan de prijsstaffel van de Dienst. Combineert u prijsstaffels van meerdere profielen aan meerdere postcodegebieden dan heeft u met Ratio uit de Werkgebied tabel de optie om de verdeling van leads in het postcodegebied automatisch te laten verdelen volgens de door u ingestelde verhouding. Nadat u de Ratio heeft aangepast, ziet u direct wat de procentuele verhouding tot de andere prijsstaffels is onder Overige gekoppelde profielen.

Wat is het grote voordeel van de prijsstaffels van Diensten?

Door gebruik te maken van de prijsstaffels bij Diensten kunt u ervoor kiezen om de invoer van de prijzen voor de individuele producten achterwege te laten. Quickr bepaalt dan bijv. op basis van het aantal panelen wat de prijs voor het zonnestroomsysteem moet zijn. Maar er zijn meer opties. Let u er wel bij op dat u de producten verkoopprijzen op € 0,- zet.

Welke opties zijn er bij het opvoeren van de prijsstaffels?

Via de quick edit functie heeft u de mogelijkheid om met een zestal onderdelen iedere item uit een prijsstaffel te definiëren.

Hoeveelheid

Het volume dat bepaald wat de prijsstelling van het item moet zijn.

Prijs

De hoogte van de prijs van het item. In euro’s.

Daktype

Bij welk type dak het item van toepassing is. U heeft hier een drietal opties: Alle typen daken, Plat dak of Hellend dak.

Eenheid

€ / year

De hoeveelheid geeft een aantal aan waarbij dit item van toepassing is (geen koppeling met berekende aantallen). De prijs is het bedrag aan kosten die standaard elk jaar worden toegevoegd.

De hoeveelheid geeft een aantal aan waarbij dit item van toepassing is (geen koppeling met berekende aantallen). De prijs is het bedrag aan kosten die standaard en eenmalig moet worden toegevoegd.

kg

De hoeveelheid geeft het gewicht van het hele systeem aan waarbij dit item van toepassing is. De prijs is het bedrag aan kosten die eenmalig worden toegevoegd.

Wp

De hoeveelheid geeft het aantal Wp van het systeem aan waarbij dit item van toepassing is. De prijs is het bedrag per Wp aan kosten die eenmalig worden toegevoegd.

pc

De hoeveelheid geeft het aantal panelen aan waarbij dit item van toepassing is. De prijs is het bedrag per paneel aan kosten die eenmalig worden toegevoegd.

Wp / pc

De hoeveelheid geeft het aantal panelen aan waarbij dit item van toepassing is. De prijs is het bedrag per Wp aan kosten die eenmalig worden toegevoegd.

pc / year

De hoeveelheid geeft het aantal panelen aan waarbij dit item van toepassing is. De prijs is het bedrag per paneel aan kosten die elk jaar worden toegevoegd.

Pakketkeuze

Bij welk type pakket het item van toepassing is. Hier heeft u de keuze uit Alle pakketten of het pakket zoals u deze in Campagnes gedefinieerd heeft.

Status

Met de optie heeft u de mogelijkheid om een item tijdelijk de (de)activeren.

Als u alle onderdelen van een item heeft staan zoals u het wilt hebben, klik u op de om het item te sluiten of de om te annuleren. Klik op de om nog een item toe te voegen of op Opslaan om de item(s) op te slaan.

Hoe kan ik de prijzen van de staffel in één keer bijwerken?

U selecteert hiervoor eerst alle items die u uit de staffel wilt bijwerken. Download met de bijbehorende knop de items naar Excel of CSV en pas de prijzen aan. U vindt deze knoppen rechtsbovenin de tabel. Upload via de file upload knop de Excel of CSV met de aangepaste prijzen en u bent klaar.

Kan ik items uit een staffel eenvoudig dupliceren of kopiëren?

Ja, u selecteert hiervoor eerst alle items die u uit de staffel wilt dupliceren. Klik op de dupliceer knop rechtsbovenin de tabel. Er opent een popup waarin u gevraagd wordt om deze actie te bevestigen. Maak uw keuze uit Bevestig of Annuleer. Wanneer u de actie heeft bevestigd, treft u de gedupliceerde items onderaan de tabel aan.

Wat zijn mijn opties bij het verwijderen van item(s) uit de Diensten staffels?

Achter ieder item treft u u naast de quick edit functie een knop aan, waarmee u direct een item kunt verwijderen. Let op! Er komt geen vraag of u de actie wilt bevestigen.