novasole logo

In Quickr kunt u uw mail instellen. Dit vindt u onder: Configuraties > Scan app > Output > Algemeen > Verzend email.

Vervolgens hebt u een drietal opties:

1. Geen email verzenden

In dit geval ontvangt uw klant geen email nadat hij of zij een scan heeft gemaakt en offerte wil hebben. Wel ontvangt de klant het gedownloade bestand in de browser.

2. Ja, met een SMPT server

SMPT staat voor Simple Mail Transfer Protocol en stelt u in staat om e-mails te kunnen verzenden.

Let op: dit alles verloopt via uw eigen e-mailserver. Voordat deze optie daadwerkelijk geactiveerd is, dient u eerst de volgende velden in te vullen in Quickr:

E-mailadres

Dit is het e-mailadres dat u wenst te koppelen. Vanuit dit adres wordt de e-mail dus verstuurd.

Verzendnaam

Dit is de naam van de e-mail die zal worden verstuurd.

Gebruikersnaam

Deze dient hetzelfde te zijn als het e-mailadres dat u eerder hebt opgegeven.

Wachtwoord

Dit betreft het wachtwoord van het e-mailadres dat u eerder hebt opgegeven.

SMPT Host

Dit vindt u door in Google in te typen ”Smpt host + [naam van uw e-mailprovider]”

SMPT Poort

Dit vindt u door in Google in te typen ”Smpt port + [naam van uw e-mailprovider]”

SSL/TLS-verbinding

Dit is een beveiligde verbinding. Dit kunt u aanzetten door simpelweg op het vinkje in Quickr te klikken.

Indien uw provider niet in de lijst staat, typt u bij Google in: [naam van uw provider] + smpt settings. Zo kunt eenvoudig en snel de SMPT Host- en SMPT Poort-gegevens vinden.

Overzicht van de  SMPT-instellingen van een aantal e-mailproviders

Hieronder treft u een lijst met de SMPT-instellingen voor een aantal verschillende providers:

Gmail

https://support.google.com/mail/answer/7126229?hl=en#zippy=%2Cstep-change-smtp-other-settings-in-your-email-client

Outlook

https://support.microsoft.com/en-us/office/pop-imap-and-smtp-settings-for-outlook-com-d088b986-291d-42b8-9564-9c414e2aa040

TransIP

https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/309-algemene-instellingen-voor-mijn-e-mailadres/

GMX Mail

https://support.gmx.com/pop-imap/imap/windowsmailapp.html

iCloud

https://support.apple.com/en-us/HT202304

Hostnet

https://helpdesk.hostnet.nl/hc/nl-nl/articles/360015067817-E-mailinstellingen

3. Ja, met een SendGrid API

Het verschil tussen optie 2 en optie 3 is hoofdzakelijk dat de mails niet via een eigen maar via een externe mailserver worden verzonden. Daarnaast hoeft u bij optie 3 géén wachtwoord van het opgegeven e-mailadres in te vullen. Met de SendGrid API worden de mails via server van Twilio verzonden. Indien u voor deze optie kiest, hoeft u in Quickr alleen het e-mailadres en de verzendnaam in te vullen (beide termen staan bij optie 2 uitgelegd).

Let op: Om optie 3 in te stellen, dient u aan de DNS van uw domeinnaam 3 records toe voegen. Wat u hiermee feitelijk bewerkstelligt, is dat u Twilio toestemming verleent om mails met uw domein vanuit hun server te versturen. Ondanks dat dit voor vele klanten een oplossing biedt, heeft Optie 2 altijd de voorkeur boven Optie 3. De reden hierachter is dat mails verzonden met de eigen mailserver minder vaak in de SPAM folder terecht komen.

Profielinstellingen

Verder is het belangrijk dat u controleert welk e-mailadres is ingevoerd bij het profiel dat u gebruikt (dit vindt u onder: Accounts  > Profielen > E-mailadres). Op het emailadres dat u namelijk onder Profielen invult, ontvangt u de leads. Idealiter is dit ook het emailadres waarmee u communiceert met uw klanten. Het emailadres dat u onder Configuraties invult, verstuurt de email naar uw klant.