In de Design App kunt u ook toegang tot de 8cm True Ortho luchtfoto’s van het afgelopen jaar hebben. Erg nuttig als u een scherp en recent beeld van het dak wilt hebben. In de Design App wordt namelijk altijd eerst de gratis 25cm luchtfoto van PDOK getoond (voor nieuwe als bestaande designs). Maar indien u True Ortho ook geactiveerd heeft, kunt u onder de kaartlagen ook de optie van True Ortho selecteren. Let u echter wel op het volgende:

  • Het inladen kan soms 3/4 seconden duren. Hebt a.u.b. geduld. Dit ligt niet aan ons. Ververs uw browser niet. Waarom niet? Zie het volgende punt;
  • Deze luchtfoto’s kosten € 0,12 per stuk. Dus als u een nieuw design maakt of een bestaand design opnieuw inlaadt en u selecteert True Ortho dan laadt u de foto 1x in. Drukt u op ‘F5’ of op de ‘refresh knop’ om de browser te verversen dan laadt u de foto opnieuw in (kosten dan € 0,12 + € 0,12 = € 0,24). En gaat u zo maar door. Klikt u op Herberekenen, Opslaan of Download dan wordt de foto niet opnieuw ingeladen. Bij het In- en Uitzoomen heeft u daarnaast nog de optie om de foto manueel wél opnieuw in te laden (kosten dus + € 0,12). Bijvoorbeeld handig als de locatie bij het inladen niet helemaal op de foto stond;
  • U kunt True Ortho via Applicaties > Design App > Instellingen met een eigen Cyclomedia account activeren. Heeft u die niet? Dan kunt u hier zelf een account bij Cyclomedia aanmaken. U ontvangt de factuur van de foto’s dan vanuit Cyclomedia en niet vanuit ons, daar u bij hen een account heeft.

Indien u meer informatie en/of concrete foto’s wenst te zien van True Ortho, verwijzen wij u graag naar dit nieuwsbericht op onze website.